måndag, maj 11, 2009

Tack Ella för att du ger väljarna självförtroendet tillbaka!

Vi är fullt medvetna om att vi redan genom rubriken har lyft fram en enskild, i det här fallet Kristdemokratisk, kandidat till Europaparlamentet. Det är vi väldigt glada över. Vi är väldigt glada över att vi har hittat en kandidat som, i SVT:s Aktuellt ikväll, säger det som vi här på Bloggokrati har försökt säga i snart två veckor. Som säger det som vi som väljare verkligen behöver höra, nämligen att intresset för valet den 7 juni är betydligt större än vad vi själva tror. Att sedan Ella är just Kristdemokrat  är för oss högst sekundärt. I våra ögon förmedlade hon ett budskap som är vida större än partitillhörighet eller ideologi. Hon förmedlar en tro på den svenska demokratin och på de svenska väljarna. 

Ella Bohlin fastslog att intresset för valet är betydligt större än vad svensk media vill göra sken av. Bohlin pratade om att de människor som hon möter ute i landet är intresserade och vill ha svar på alla de frågor de har kring just Europaparlamentsvalet. Genom att säga just detta förmedlade hon en tro på att de svenska väljarna är fullt kapabla att fatta egna beslut, att ta in och förstå information och att lägga ihop den informationen med sina egna värderingar och komma fram till ett beslut. Det är dock viktigt att poängtera att Bohlin också ställde krav på oss som ska välja. Det är bara vi själva som kan välja att ta in den information som faktiskt finns där ute, i valstugor, på torgmöten och framförallt på internet. Att passivt vänta på att bli informerad fungerar inte i en demokrati anno 2009. 

Däremot kan ni fortsätta att bevaka just denna blogg för att skaffa er de absolut bästa förutsättningarna för att hitta relevant information om Europaparlamentsvalet. Nu på onsdag kan vi förhoppningsvis presentera den första av de nio frågor som vi har ställt till samtliga kandiderande partier. Missa inte det!

Carl Schlyter då, tänker kanske ni som såg kvällens Aktuellt, höll inte han med Ella Bohlin i den här frågan? Det gjorde han med absolut största sannolikhet. Han tog dock aldrig chansen att säga det rakt ut. Däremot sa han en annan mycket tänkvärd sak (som vi på Bloggokrati var inne på så sent som i förra inlägget) nämligen det att de väljare som röstar in en kandidat den 7 juni har en oändligt mycket större möjlighet att påverka EU än de som låter bli.

Vi här på Bloggokrati kan bara instämma i vad de båda kandidaterna sa ikväll och hoppas att svenska folket lyssnar på vad dessa två och alla de andra partiernas kandidater har att säga och därefter lägger sin röst på den vars åsikter bäst överensstämmer med deras egna. Se bortom medias mörka rubriker om lågt valdeltagande och ointresse. Ta initiativet och skrapa lite på ytan av den enorma informationsmängd som finns runt omkring er så kan vi garantera att ni hittar frågan som engagerar just er. Kom ihåg:

"Det är vi som väljer - 7 juni!"

Gå och rösta.

 * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar