fredag, maj 22, 2009

Enklare än så här blir inte informationsinhämtningen!

Under de senaste veckorna har de avlöst varandra. De som påstår sig vara för dåligt informerade för att gå och rösta den 7 juni. Bloggokrati vill inte på nåt sätt påstå att de har sig själva att skylla... eller jo föresten, det vill vi visst. I en tid då var man och kvinna lever med internet dygnet runt går det helt enkelt att påstå att man inte får någon information. Men, men för att ytterligare förenkla situationen kommer Bloggokrati under de två återstående veckorna att publicera något som vi valt att kalla "Duellen". Det kommer gå ut på att vi publicerar två olika ståndpunkter i en aktuell valfråga. Det kan vara allt ifrån debattartiklar från två olika partier, blogginlägg eller kommentarer från kandidater från olika partier eller utdrag från partiernas valmanifest. 

Vi kör igång direkt och publicerar här under två olika ståndpunkter i frågan kring den Europeiska alkoholpolitiken.

Ella Bohlin, KD's toppkandidat till Europaparlamentet, tycker följande om den europeiska alkoholpolitiken:

"Alkohol är inte vilken vara som helst. Tyvärr dricker européerna mest i hela världen. Alkoholskadorna får tråkiga konsekvenser. Ett friskt Europa är ett tryggare Europa. Därför måste vi stoppa det okontrollerade flödet av alkohol över gränserna. Alla vi vuxna har ett ansvar att hjälpa barn och ungdomar att undvika alkohol och andra droger, och ge bättre alternativ. Jag vill driva en politik som genom lagstiftning underlättar bra val i livet." 

Det är ett av mina skäl att åka till Bryssel 
– att minska alkoholkonsumtionen. 

Här är några sätt att göra det på: 
• Sänk införselkvoterna. 
• Höj minimiskatterna på alkohol. 
• Se till att alkoholpolitiken genomsyras av ett folkhälsoperspektiv.



Moderaterna säger så här om alkoholpolitiken:

"Moderaterna förespråkar inte någon ändring av införselkvoterna. De tidigare reglerna som fanns på området, om hur mycket alkohol som fick föras in i landet, reglerade inte mängden alkohol utan angav vid vilka kvoter som man behövde betala vissa avgifter. Alkoholskatter anser vi moderater vara en fråga för varje enskilt medlemsland. Detta är inget som EU ska reglera."

Partiernas åsikter i frågan är hämtade från respektive partis EU-valshemsidor.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
---------------------------------------------------------------------------
"Det är vi som väljer - 7 juni!"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar