lördag, maj 09, 2009

Alf Svensson, en besserwisser och Da Vinci!

Efter att ha läst följande inlägg känner Bloggokratin sig nödgad att ta på sig besserwisserrollen och reda ut saker och ting å Aftonbladets vägnar. Först och främst: Man snor inte en plats i  Europaparlamentet precis lika lite som man får en plats i Europaparlamentet. Man gör sig förtjänt av en plats i Europaparlamentet genom att skaffa sig flest personvalsröster i valet den 7 juni! 

Att människor har den uppfattningen att de vill se Alf Svensson som Europaparlamentariker och därför startar en personvalskampanj åt denne har alltså ingenting med vare sig simpel tjuvaktighet eller tyngre kriminalitet att göra. Det stavas e-n-g-a-g-e-m-a-n-g. I de flesta andras ögon är det något positivt och något som borde uppmuntras. Aftonbladet tycks dock inte dela den uppfattningen. 

Tyvärr är detta inte det enda som Nordens största tidning har fått om bakfoten i sin iver att hitta en bra konfliktskapande vinkel på artikeln. De påstås även att det skulle vara någon form av "gubbmaffia" som ligger bakom hela kampanjen. Lite som Da Vinci-koden ungefär. Manliga sammanslutningar, jesus och en sanningshalt lika låg som kvalitetskravet hos Konstfack. Om man bemödar sig om att gå in på kampanjsidan för det hela, http://www.alftillbryssel.eu/vistodjeralf.html, så ser man snabbt att det finns kvinnor bland supportrarna. Att bara en av dessa kvinnor nämns i artikeln får en att börja undra vem som är den könssegregerande faktorn i sammanhanget, Svenssons påhejare eller Aftonbladet?

Däremot ska Aftonbladet ha all heder för att de visar hur valet den 7 juni verkligen går till. Det är den som får flest röster som får åka till Bryssel. Läs den meningen en gång till. Just så enkelt är det. Den som får flest röster den 7 juni får åka till Bryssel och representera sina väljare. 

Du som är skeptisk till det här med att rösta i EU-valet får här en fantastisk möjlighet att tänka efter en extra gång. Om du och flera med dig är trötta på EU, inte tycker er ha någon makt och gång på gång kommer på nya saker som borde förändras i EU så har ni kommit till ett viktigt vägskäl här. Antingen knyter ni näven i fickan, svär högt över det bristande inflytandet och skiter i att rösta. Det ger er uppmärksamhet på valdagen den 7 juni, då alla experter kommer att förfasa sig över det låga valdeltagandet, de resterande 4åren och 364 dagararna har ni absolut inget gehör alls. Alternativet är att samla er,  hitta en kandidat som delar era åsikter och skicka henne eller honom till Europaparlamentet. Då får ni kanske inte lika mycket uppmärksamhet på valdagen, men ni har en röst som hörs från Bryssel i fem år framåt!

Det är upp till er själva att tänka över vilket av alternativen ni tror ger er störst möjlighet att påverka EU.

* * * * * * * * * * * * * * * * * 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar