torsdag, maj 21, 2009

När alla ropar varg slår väljarna dövörat till och sluter leden!

Tack för det Sverige! Efter att den första "förtidsröstar-dagen" är över står det klart att de svenska väljarna tycks ha trotsat medias domedagsprofetior om rekordlågt valdeltagande. Enligt kommentarer från vallokaler i Göteborg har det idag varit en strid ström av människor som vill förtidsrösta till EU-valet. Enligt valnämnden i Göteborg har det idag varit 900 personer som röstat bara i Nordstan. Detta ska jämföras med att det i riksdagsvalet 2006 var endast 278 personer som förtidsröstade under den första dagen på samma ställe.

Visst, vi ska inte dra några förhastade slutsatser om detta, allt kan hända och imorgon kanske det inte kommer en endaste själ till vallokalerna, men det bådar onekligen gott inför de stundande två veckornas röstning. 

Vi på Bloggokrati håller alla tummar vi kan för att de svenska väljarna ska slå knock out på allt vad statsvetarprofessorer och andra experter heter och visa att vi svenskar visst har ett intresse i att påverka den Europeiska unionen.

Fortsätt nu folkvandringen till era vallokaler och tala om för Sverige och Europa vem just ni vill ska föra er talan i Bryssel under de kommande fem åren!

* * * * 
--------------------------------------------------------------------
"Det är vi som väljer - 7 juni!"  

1 kommentar:

  1. Det var ju Rösta-på-Piratpartiet dagen den 20/5, vilket skulle kunna förklara tillströmningen... ;o)

    SvaraRadera