lördag, augusti 14, 2010

SSU kanske ska hejda sig lite med stenarna...

Så var vi där igen. Bloggokrati har tagit upp det förut och nu får vi alltså anledning att återkomma till ämnet. Det är politiskt smutskastning det handlar om. Något som framstående företrädare för socialdemokratin har varit ute i pressen och fördömt. Deras fördömanden gällde framförallt de påstådda påhopp som de borgerliga partierna i allmänhet och Moderaterna i synnerhet hade ägnat sig åt. Påhopp som hade riktat sig mot deras partiordförande, Mona Sahlin. Det var "förtalsbrev", "Tobleroneattacker" och en massa annat som rörelsen inte alls tyckte var passande i den politiska debatten. Företrädare för SSU gick till och med ut i en debattartikel i Aftonbladet och höjde rösten mot både SVT och Moderaterna. Det får vara slut på dessa hemska påhopp menade Jytte och Mattias från rörelsens ungdomsförbund.

De senaste dagarna har denna kör av fördömande röster dock varit väldigt tysta. SSU som, bortsett från att vara S ungdomsförbund, även är LO:s dito tycks exempelvis inte ägnat detta en endaste liten viskning. Märkligt tycker vi på Bloggokrati, om vi ser till vad som kritiserades när borgarna och SVT kom med slag under bältet på stackars Mona. Såhär skrevs det i debattartikeln:
       "Nej, detta handlar egentligen inte om Mona Sahlin. Det handlar om något mycket större. Det handlar om vilket politiskt klimat vi vill ha i Sverige. Ska vi alla, public service och övrig media såväl som politiskt aktiva följa en från Karl Rove utstakad väg bort från det sakpolitiska samtalet.

Jag vet inte exakt hur SSU, eller LO för den delen, menar att uppochnervända, försämrade bilder av regeringsföreträdare och ord som "Dunderdumt", "Megafel" och "Dumsnålt" ska gynna det sakpolitiska samtalet. De kanske har en förklaring och då är vi inte sena att lyssna. Fram tills dess kanske det kan vara på sin plats att erkänna att samtliga partier i det här landet ägnar sig åt smutskastning i någon form, även så oskuldsfulla rörelser som Socialdemokratin. Det är politik vi pratar om här, tävlan om makten över Sverige. Det vore således klädsamt om SSU och andra inom S knep igen och slutade peka finger åt allt och alla för att de är elaka när de i själva verket är precis lika goda kålsupare själva.

Om de behöver hjälp med att hitta andra ämnen att prata om så kan Bloggokrati tipsa om att vi exempelvis har en osund ungdomsarbetslöshet, halvtaskigt företagsklimat, skyhöga skatter och en respekt för den personliga integriteten som lämnar mycket övrigt att önska. Om vi nu ska ägna oss åt det sakpolitiska samtalet alltså...


/J. Nyström
******* 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar