söndag, augusti 15, 2010

Snart har vi svaren ni väntar på!

När partiledarna och skattelöftena till Sveriges pensionärer avlöser varandra uppe på Södermalm så är även dialogen i Bloggokratins mailbox i full gång. Svaren har så smått börjat trilla in kan vi avslöja. Förhoppningsvis håller trenden i sig under början av veckan, så att vi kan presentera partiernas svar för er så snart som möjligt.

För övrigt har Bloggokrati bara några mindre kommentarer på helgens retoriska slag på söders höjder.

Reinfeldt lever på sin trovärdighet och på sin och och Borgs förmåga att sköta rikets finanser. Vi ser på intet sätt någon anledning för dessa herrar att sluta sätta rikets finanser i främsta rummet, men det vi kan konstatera är att mantrat: "om ekonomin tillåter" onekligen känns väldigt torrt och något visionshämmande... ett mantra som för övrigt tycks ha rotat sig ganska så djupt även i motståndarlägrets vokabulär. Återstår att se vilka som kan få till den där ekonomin så att den verkligen tillåter lite visionära utsvävningar de kommande fyra åren.

I Sahlins tal idag uppenbarade sig dock en mening som Bloggokrati inte riktigt kan släppa. Sahlin var noga med att påpeka att Alliansens genomförda skattesänkningar har styrt Sverige mot en försämrad välfärd och att detta var något som Socialdemokratin ville sätta stopp för. En något märklig formulering om man betänker att det parti som Sahlin är ordförande för har valt att rösta JA till flertalet av dessa jobbskatteavdrag. Har insikten om skattesänkningens förskräckliga effekt på välfärden kommit som en uppenbarelse den senaste veckan, eller är det så att man gärna vill blidka de mest lojala trupperna samtidigt som man krasst har insett det omöjliga i att hålla fast vid världens högsta skatt för löntagare?

/J. Nyström
******

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar