onsdag, april 15, 2009

Blivande milstolpe inom politisk journalistik?

Efter ett litet påskavbrott så kör nu Bloggokrati på som vanligt.

Trots att påskfirandet var till stor belåtenhet för både stora och små så dök det idag upp något som verkligen eggar oss här på Bloggokrati lite extra. För oss alla som uppskatar verkligt god journalistik och som vet att värdesätta skarpa analyser och kvicka kommentarer kommer nu programmet Korseld. Landets kanske just nu skarpaste ledarskribenter, Sanna Rayman från SvD och Katerine Kielos från Aftonbladet, kommer att gå hårt åt diverse gäster i kvartslånga program på de båda tidningarnas hemsidor. Troligtvis lite som SVT's "Grillad", fast med intressanta gäster, kunniga programledare, aktuella politiska ämnen och kvicka kommentarer. Således inte det minsta likt "Grillad". Vi inom Bloggokratin sitter iaf som på nålar inför morgondagens premiäravsnitt och är Rayman och Kielos bara hälften så bra i TV som de är i sina ledarartiklar så kan detta bli en milstolpe inom svensk politisk journalistik! Vi håller tummarna och önskar all lycka till. 

För övrigt kan den svenska halvan av denna blogg avslöja att den Schweiziska halvan av densamma snart kommer med sin syn på livet, världen och ekonomin. Håll ut gott folk. 

/J. Nyström
- - - 

3 kommentarer:

  1. Exakt kopia av det amerikanska tv-programmet crossfire. Lika enfaldiga programledare, samma trötta plattform för lobbyister och politiker som får svara på "tuffa" frågor. Nej förresten vänta - just ja, det finns en skillnad - programledarna är kvinnor och namnet är korseld. Komigen! piratkopiering av programideer borde falla under IPRED! dessutom obegripligt att man valt att kopiera ett redan från början uselt program och göra en trött dålig svensk version. Kom nu inte och säg att kritiken är obefogad och bara har att göra med att det är kvinnliga programledare. Det amerikanska originalet är lika dåligt och har manliga programledare...

    SvaraRadera
  2. Fråga, blev inte den amerikanska varianten nerlagd efter att Jon Stewart (the daily show) var där och visade var skåpet skulle stå?

    Jag själv önskar att vi hade ett debattprogram där gästerna fick prata längre och förklara mer. Vill vi verkligen ha enkla simplistiska lösningar? Jag efterlyser genomtänkta lösningar ; som kan tänkas ta mer en 23.1 sekunder att förklara.

    Niklas, bloggokrat

    SvaraRadera
  3. jo Carson fick kicken från Crossfire och sen ett tag efter lades det ned. Avsnittet med JS är oerhört underhållande...

    SvaraRadera