tisdag, mars 31, 2009

Kanske dags för ett litet kunskapslyft i VU?

Cirkus AMF rullar vidare. Idag har ingen mindre än Ibrahim Baylan hoppat in i leken. Affären har enligt honom blivit "symbol för en viktig samhällsfråga". Nu undrar ju vän av ordning exakt vilken viktig samhällsfråga Baylan syftar på?Rätten till pension? Rätten att få betalt för sitt arbete? Inkompetenta styrelseledamöter? Att allt fler tycks ha svårt med att räkna, skriva och läsa i samhället?

Det mest uppseendeväckande är dock det som Baylan avslutar sitt krav med. Han vill också att regeringen kallar de 15 största bolagen i Sverige för överläggningar om framtida bonusar, pensionsvillkor och löner. Genom detta uttalande avslöjar även Baylan att han har lite svårt för att läsa och kanske framförallt lyssna. Hade han gjort det så kanske han hade hört uttalandet i rapport 24/9 där Näringsminister Maud Olofsson pratar om att regeringen redan har bjudit in näringslivet för diskussioner kring just de punkter som Baylan tar upp.

För att hjälpa Baylan på traven så länkar Bloggokrati här, DN Debatt 24/3, till ytterligare ett exempel där dessa frågor tas upp av regeringen.

Baylans uttalande tillsammans med andra händelser som hans partikamrater stått för under de senaste åren får en ju att börja undra lite över hur ett möte i Socialdemokraternas Verkställande utskott egentligen går till. En av medlemmarna har bevisat svårt att skilja på ditt och mitt och rätt och fel. En annan medlem har klara svårigheter med huvudräkning och med att läsa skriven text. Samma medlem tycks dock besitta en fantastisk skrivförmåga. Den förstnämnda medlemmen har dock fullt förtroende för medlemmen med något nedsatt läsförmåga. En tredje medlem, vars huvuduppgift är att hålla i den interna och externa kommunikationen, tycks även han ha vissa problem att läsa. Även han har dock förtroende för kollegan med god skrivförmåga.

Det tycks som om det finns goda skäl för att kanske köpa in tjänster av en språkkonsult eller dyl. expert. Om inte annat finns det goda skäl för en språkkonsult att erbjuda sina tjänster. Tänk bara om medlem nr 2 ska sköta kontraktsförhandlingarna...!!!

- - - - -

1 kommentar:

  1. Läs om chefredaktör Helle Klein, Aftonbladet, och hennes mycket förmånliga pensionsavtal et cetera. Det verkar som det kommer med skräp runt "aftonbladets" i länken. Kolla så det är slash direkt före och bindestreck direkt efter "aftonbladets". Inget annat i eller runt omkring !
    http://newsmill.se/artikel/2009/03/29/aftonbladets-helle-klein-sitter-snarjd-i-lo-wanjas-miljonfallskarm/
    LO-kollektivet har verkligen spenderbyxan på, så här i orostider...!
    Fy fan, säger jag !!
    /// Petrus

    SvaraRadera