måndag, mars 30, 2009

Revansch... nja

Aftonbladet (f.ö ytterligare en styrelse som har Wanja som medlem) kör med braskande rubriker. Jag vet inte jag men någon revansch skulle jag väl inte kalla det som utredningen kom fram till. Som nattsuddarna uppe på Lo-borgen beskriver saken så har alltså någon eller några fört hela styrelsen bakom ljuset. Vem eller vilka dessa lögnare är tycks än så länge vara höljt i dunkel för samtliga inblandade. Eller iaf för alla inblandade som var på plats vid podiet på Norra Bantorget denna sena timme, vilket inte var särskilt många.

Det faktum att Wanja fick sitta mol alena (sånär som på en knäpptyst avtalssekreterare) och svara på frågor väcker ju onekligen några sådana. Prioriterade Bäckström och Tunhammar skönhetssömnen framför att svara på frågor eller var det sällskapet vid podiet som kändes mindre lockande. Ville dessa båda herrar inte ses ihop med en LO-ordförande på väg utför eller har de själva en annan syn på vad som egentligen har hänt?

Beskyllningarna om lögner haglade under kvällen/natten och Wanja bedyrade att hon inte känt till någonting alls kring Elmehagens ersättning. Det är bara det att det är hennes jobb som styrelseledamot att veta vad man sätter sin namnteckning på. I detta fall har hon, och övriga styrelsen med henne, signerat avtal som de uppenbarligen inte har läst igenom. SvD beskriver hur de tog tidningen ett par timmar att läsa igenom och addera summorna som det handlade om. Ett par timmar! Addition är dessutom ett räknesätt som alla som genomgått svensk grundskoleutbildning anses behärska. Då kvarstår faktum, styrelsen har inte skött sitt jobb och har således, alla lögnpåståenden borträknade, fullt ansvar för de summor som betalats ut till Elmehagen!

Om Wanja ska fortsätta att, likt en desperat papegoja, upprepa att hon blivit lurad och att någon medvetet har fört styrelsen bakom ljuset borde det väl bli en polissak av det hela? Då borde väl en samlad styrelse för AMF gå till polisen snarare än att köra race med presskonferenser där man slänger ur sig beskyllningar till höger och vänster? Eller ja, mest till höger i LO's fall, därom behöver ingen tvivla. Wanjas dubbla (eller trippla beroende på humör) roller kommer snart att skina igenom.

Kvällens presskonferens gav mer frågor än svar. Och bilden av Wanja som inkompetent och desperat kvartstår. Således kan man döpa spektaklet till en mängd olika saker. Revansch är dock ett ord som enbart känns gångbart på Norra Bantorget och möjligen också på Sveavägen 68.

DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar