torsdag, juni 17, 2010

Här är Centerns chans!

I gårdagens riksdagsdebatt blev det tydligt att den rödgröna oppositionen har riktat in sig på Centerpartiet. Mona Sahlin kallade Maud Olofsson för feg och pratade om det ”före detta gröna partiet”. Oppositionens nuvarande ledstjärna, Wetterstrand, följde i samma spår som sin oppositionskollega. Enligt analyser och kommentarer har dessa båda partier riktat in sig på att ”krossa” Centern, som det så fint heter i svensk media. Målet är att putta ur Centern ur riksdagen och genom detta ta bort alla möjligheter för Alliansen att bilda regering.



Maud Olofsson har samtidigt, absolut inte gnällt, men ändå framlagt viss irritation över att moderaterna tar upp allt för mycket av mediautrymmet och att de mindre allianspartierna därför har vissa svårigheter att nå ut med sin politik. Vad kunde då komma lägligare än en attack från vänster.


Genom att MP och S (och kanske även han som egentligen inte fick vara med) riktar sina blickar och sina politiska attacker mot Centerpartiet får Maud Olofsson det mediautrymme som hon menar har saknats henne under en period. Vi på Bloggokrati är övertygade om att en attack från vänster, om den pareras på rätt sätt, är det bästa som kan hända ett parti som Centerpartiet. Nu kan Olofsson, Carlgren, Torstensson, Johansson och de andra slipa på sina allra bästa argument till varför man ska välja just Centerpartiet och inte något av de rödgröna samarbetspartierna.

När oppositionen pratar om chockhöjda kilometerskatter kommer Centerpartiet att få möjlighet att tala om att de är det enda gröna parti i det här landet med en verklighetsförankrad miljöpolitik för det tjugoförsta århundradet. När oppositionen pratar om höjda arbetsgivaravgifter kommer Centerpartiet få en möjlighet att berätta att de är partiet som har visionerna om hur man bäst löser ungdomsarbetslösheten. När Mona Sahlin pratar, eller pratar bort, det faktum att hon vill öka skattetrycket för de flesta svenskar kommer Centerpartiet att få möjlighet att tala om hur man bäst arbetar för fler företagare i Sverige och hur man inom Alliansen kommer att fortsätta arbetet med att sänka ett av världens högsta skattetryck.

De kommer att få en möjlighet till utrymme, men som politiker får man inte utrymme till skänks man tar det! Det måste både Centerpartiet och Kristdemokraterna bli betydligt bättre på. De båda har tvivels utan visionerna för hur man vill att det framtida Sverige ska se ut, men som väljare måste man få höra det också.


/J. Nyström
***

1 kommentar:

  1. Tackar som odmjukast for lanken till min blogg.

    Miljopartiet har inga andra losningar an skatt och att tvinga bort bilisterna fran vagen. Som ett miljoparti ar dom ett daligt skamt...

    SvaraRadera